На українців чекає новий курс долара: НБУ опублікував майбутні ціни

В Україні довідковий курс долара 15 жовтня становитиме 24,53 грн/$. Таким, чином, за довгі вихідні валюта збільшиться в ціні приблизно на 4 коп./$. Про це йдеться...

В Україні довідковий курс долара 15 жовтня становитиме 24,53 грн/$. Таким, чином, за довгі вихідні валюта збільшиться в ціні приблизно на 4 коп./$.

Про це йдеться в даних Національного банку Так, 11 жовтня долар продавався в середньому за 24,49 грн, вартість євро становила 27,05 грн. У вівторок, 15 жовтня, європейська валюта подорожчає до 27,09 грн., пише “Обозреватель”.

Відзначимо, до кінця року традиційно долар трохи дорожчає. А ось цієї осені, за оцінками десятків опитаних “OBOZREVATEL” аналітиків, він може досягти рекордно низької за чотири роки позначки, опустившись нижче 24 грн/$.

Національний банк України формує курси долара і євро до гривні як середньозважений курс за операціями на міжбанківському ринку за день. За офіційним курсом НБУ населення купувати валюту не може.

Девальвація гривні восени – справа звичайна. Традиційно вона починається в кінці серпня. А в цьому році її не було ні в серпні, ні у вересні. Шевчишин вважає, що “тато” цього стрибка – експортери, так як вони перестали продавати виручку, щоб дочекатися більш вигідного для себе курсу. А “мама” – іноземці, які припинили так активно закуповувати державні цінні папери України.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Франківську розпочався фестиваль етнографічних регіонів “Родослав”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...