27 жовтня Україна перейде на зимовий час

Перехід на зимовий час в 2019 році в Україні традиційно відбудеться в останню неділю жовтня. 27 жовтня Україна переходить на зимовий час. У неділю...

Перехід на зимовий час в 2019 році в Україні традиційно відбудеться в останню неділю жовтня.

27 жовтня Україна переходить на зимовий час. У неділю о 4:00 годинники переведуть на годину назад. Всім, хто планує поїздку на поїзді або літаку, варто враховувати цей факт при поїздці на вокзал або аеропорт, пише “Уніан”.

Крім небезпеки заплутатися в часі існує небезпека переходу на зимовий час для організму. Лікарі стверджують, що зміна біоритму негативно впливає на здоров’я людини. На адаптацію необхідно близько 2 тижнів, щоб перелаштуватися на новий ритм. Після переведення стрілок лікарі радять прокидатися за старим часом. Не засиджуватися на роботі допізна та харчуватися повноцінно. Також більше часу перебувати на свіжому повітрі.

Нагадуємо, що у 2011 році була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час. Потім це рішення відхилили через скарги жителів західної України.

Влітку 2018 року жителі Євросоюзу під час онлайн-голосування підтримали скасування сезонного переведення стрілок годинника, при цьому, більшість з опитаних проголосували за відмову від зимового часу.

Після голосування Єврокомісія запропонувала країнам ЄС в 2019 році відмовитися від сезонного переведення стрілок годинника і в індивідуальному порядку вибрати зимовий або літній час як постійний.

Тому, можливо, цього року Україна востаннє переведе стрілки годинника.

Читайте також: У Франківську розпочався фестиваль етнографічних регіонів “Родослав”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...