У Франківську розповіли, які дороги Прикарпаття не відремонтували за рік

Сьогодні, 16 жовтня, в Івано-Франківську відбулась нарада з приводу ремонту доріг Прикарпаття. Мова йде про ремонтні роботи на автошляхах як державного, так і регіонального...

Сьогодні, 16 жовтня, в Івано-Франківську відбулась нарада з приводу ремонту доріг Прикарпаття.

Мова йде про ремонтні роботи на автошляхах як державного, так і регіонального значення. Василь Буджак, начальник Служби автодоріг в Івано-Франківській області, доповів про ситуацію.

“Завдання по утриманню і ремонту доріг державного значення виконані майже на 100%. Залишилася невелика ділянка на дорозі Косів-Кути та узбіччя на деяких дорогах. Невдовзі здамо в експлуатацію ділянку дороги в Косівському районі – від Вижницького моста і далі, це шлях Р-62 Криворівня – Чернівці. Там залишилося зробити три кілометри, від Устерік до Білоберізки”, – розповів Василь Буджак.

Він додав, що також значний обсяг роботи зробили від Ворохти до Верховини. Там ще потрібно відремонтувати 2.8 кілометра дороги, і роботи будуть завершені.

“Ці недороблені кілометри часто не дають можливості туристу потрапити до Верховини. Для багатьох людей дорога стане стимулом відвідати Верховинський край, вона дасть поштовх розвитку туризму. Якщо ці роботи не вдасться завершити у 2019 році, то це має стати пріоритетом у 2020-му”, – сказала Марія Савка, заступниця голови Івано-Франківської ОДА.

Також мова йшла про дорогу від Долини до Стрия, де є дуже багато проблемних ділянок. На думку Василя Буджака, від Івано-Франківська до Болехова є лише декілька невідремонтованих місць. А у планах САД – збудувати дорогу в об’їзд Болехова, можливо, у 2020 році.

“Найгірша ситуація на дорозі Р-21 Долина-Хуст. На Вишківському перевалі – катастрофічний стан. Цього року туди заїде техніка, щоб ліквідувати ямковість. А наступного плануємо зробити там капітально”, – додав Василь Буджак.

Читайте також: Пітбуля, який зник три тижні тому на Чорновола, перепродали на автобазарі

Категорії
Новини
Новини
Loading...