Міністр інфраструктури порадив Оксані Савчук шукати гроші на міст у місцевому бюджеті

У Міністерстві інфраструктури відмовили народній депутатці від Івано-Франківська Оксані Савчук у виділенні 150 млн. грн. на добудову моста через Бистрицю Солотвинську. Оксана Савчук звернулася з...

У Міністерстві інфраструктури відмовили народній депутатці від Івано-Франківська Оксані Савчук у виділенні 150 млн. грн. на добудову моста через Бистрицю Солотвинську.

Оксана Савчук звернулася з депутатським запитом до прем’єр-міністра Олексія Гончарука та міністра інфраструктури Владислава Криклія. В запиті нардепка просить уряд посприяти у співфінансуванні будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську, пише “Курс”.

Савчук просила виділити на добудову моста 150 млн. грн. За її підрахунками, кошторисна вартість будівництва становить 594,6 млн. грн. Зокрема, будівництво самого моста – 212,3 млн.грн., розв’язки – 346,4 млн. грн. та під’їзної дороги – 35,9 млн. грн.

Станом на 1 вересня, зазначила депутатка, з міського бюджету профінансовано 139 млн. грн.

У відповіді на запит міністр інфраструктури Владислав Криклій написав, що будівництво нового моста у межах Івано-Франківська “належить до відання територіальної громади”.

Також у  документі йдеться, що можливим джерелом фінансування може бути субвенція з держбюджету на ремонт і утримання доріг місцевого значення. Цього року область отримала 348, 2 млн. грн. Лист з проханням розглянути можливість співфінансування моста з цих коштів міністр надіслав в Івано-Франківську облдержадміністрацію.

У цьому листі міністр вказав, що співфінансування будівництва об’єктів у межах Івано-Франківська не належить до компетенції Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук теж доручив облдержадміністрації опрацювати запит Савчук.

Від облдержадміністарції на запит відповіла перший заступник голови ОДА Марія Савка. Вона зазначає, що будівництво цього моста вкрай важливе для міста, тому облдержадміністрація… звернулася до Кабміну “з проханням розглянути можливість виділення із Державного бюджету коштів для співфінансування об’єкта, про який йдеться у депутатському запиті”.

Також Марія Савка зазначила, що облдержадміністрація включить ці роботи у пропозиції щодо формування держбюджету на наступний рік.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: На Тисмениччині відкрили сучасний спортивний майданчик. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...