Суд зобов’язав церкву Московського патріархату звільнити комунальне приміщення на Чорновола

Львівський апеляційний господарський суд зобов’язав церкву Українську православну церкву (Московського патріархату) звільнити приміщення за адресою Чорновола,6 і 6Б у Франківську. Про це Галку повідомила директорка департаменту...

Львівський апеляційний господарський суд зобов’язав церкву Українську православну церкву (Московського патріархату) звільнити приміщення за адресою Чорновола,6 і 6Б у Франківську.

Про це Галку повідомила директорка департаменту правової політики Івано-Франківської міської ради Надія Кедик, розповівши про перебіг судової справи.

Так, згідно з рішенням виконавчого комітету від 22 серпня 2018 року, орендодавець вирішив припинити з 19 грудня 2018 року договір оренди нежитлових приміщень площею 19,1 кв. м, розташованих на першому поверсі в будівлі за адресою Чорновола, 6 та нежитлових приміщень площею 283,0 кв. м розташованих в будівлі за адресою Чорновола, 6Б. Причина – закінчення терміну дії договору оренди та необхідність використання приміщень для потреб міста, а саме – для будівництва дитсадка.

Місто повідомило орендаря про припинення договору, попереджаючи, що приміщення повинні бути звільнені восьмого січня 2019 року.

Приміщення досі не звільнили, а Івано-Франківський господарський суд 30 липня поточного року відмовив у задоволенні вимог виконавчого комітету.

Натомість Львівський апеляційний суд 15 жовтня задовольнив вимоги Івано-Франківська.

“Рішення набуває чинності з моменту прийняття, тобто ми чекаємо, поки складуть повний текст рішення. До перемоги ще далеко, хоча, якщо б Верховний суд поставив “крапку”, то це було б супер”, – коментує директорка департаменту правової політики міськради Надія Кедик.

Читайте також: У Франківську жінка вкрала мощі з церкви

Категорії
Новини
Новини
Loading...