У Вигоді пройде фестиваль різноманіття “Вулик культур”

У суботу, 19 жовтня, у селищі Вигода відбудеться фестиваль різноманіття “Вулик культур”. На ньому виступатимуть як місцеві гурти, так і гості здалеку. Фестиваль організовують...
У суботу, 19 жовтня, у селищі Вигода відбудеться фестиваль різноманіття “Вулик культур”.

На ньому виступатимуть як місцеві гурти, так і гості здалеку. Фестиваль організовують громадська організація “Молода Просвіта Прикарпаття” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Вигодською об’єднаною територіальною громадою, пише “Бліц-інфо”.

Захід розпочнеться о 14:00 на площі біля з’єднання річок Свічі та Мізунки. Родзинкою свята буде виступ грецького фольклорного ансамблю пісні й танцю «Сартанські самоцвіти», який приїде аж з Маріуполя Донецької області.

Ансамбль заснований у місті Сартані Донецької області ще у 1935 році, а потім відновив своє існування після довгої перерви у 1967 році. У 1982 році ансамблю було надано звання “народного”. У 2002 році учасники ансамблю стали дипломатами Міжнародного академічного рейтингу «Золота фортуна». У репертуарі артистів старовинні мелодії, народні пісні і танці, а також сучасні твори румейських поетів та музикантів. Крім гастролей Україною, ансамбль не раз виступав у Греції, на Кіпрі, у Грузії. У Вигоді «Сартанські самоцвіти» виконають грецькі пісні й танці, а також три пісні українською мовою.

Представити культуру словацьких національних меншин в Україні приїдуть артисти і з Закарпатської області села Кам’яниця. На фестивалі глядачі зможуть побачити танці й пісні народів світу від студентів франківського медуніверситету з Туреччини, Марокко, Нігерії та Індії.

Крім того, виступатимуть місцеві гурти, які покажуть творчість етнічних меншин краю: народний аматорський хор «Прикарпатські самоцвіти» з Вигоди, ансамбль танцю «Перла» суботньо- недільної школи при римо-католицькій парафії, ансамбль народної музики «Карпатські музики», народний лемківський ансамбль «Відгомін Бескидів» з Долини.

День завершиться рок-концертом від франківського гурту «КораЛЛі» і дискотекою.

Читайте також: Франківський рибпатруль спіймав браконьєра, який ловив рибу “крошнею”. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...