Профільний комітет Верховної Ради таємно погодив “ринок землі” в Україні – народний депутат

Комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував за законопроєкт про “ринок землі”. Рішення було прийнято без громадськості, преси та обговорення. Про це на...

Комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував за законопроєкт про “ринок землі”.

Рішення було прийнято без громадськості, преси та обговорення. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє народна депутатка Оксана Савчук, пише “Галка”.

“Б’ють усі рекорди! О 08:40 дзвінок. Запросили на засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики на 09:00. Хоча засідання повинно було відбутися сьогодні, 18 жовтня, о 14:30. За 10 хв усе розглянули й проголосували. 10 хвилин на 11 альтернативних законопроєктів! Ще не пройшло й двох місяців роботи, а влада ховається від людей. Питання продажу землі – дуже важливе для всієї країни, але Комітет вирішив, що може приймати рішення без громадськості, без преси та обговорення”, – зазначила Савчук.

За словами народної депутатки, Комітет проголосував за законопроєкт №2178_10 від 10.10.2019 як за основу до першого читання.

“Проєкт закону передбачає розпродаж землі з 2024 року всім іноземцям, фізичним і юридичним особам, особам без громадянства. Іноземцям, які орендують землю протягом 3-х років, можна купувати землю одразу після вступу в дію закону”, – додає Оксана Савчук.

За інформацією “Галки”, присутній на засіданні депутат з 89 округу (Верховинщина та Косівщина) Володимир Тимофійчук голосував “за” рішення комітету. Інший обранець з Прикарпаття – Олександр Матусевич (округ у Долині та Рожнятівщині) – не підтримав голосування.

Читайте також: У Польщі розшукують рідних померлого прикарпатця. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...