Малий бізнес Прикарпаття сплатив до місцевих бюджетів понад 517 мільйонів гривень єдиного податку

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області у січні-вересні 2019 року до бюджетів громад Прикарпаття надійшло...

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС в Івано-Франківській області у січні-вересні 2019 року до бюджетів громад Прикарпаття надійшло 517,2 млн грн єдиного податку. Це на 95,1 млн грн або на 22,5 відс більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Найбільша бюджетна частка належить фізичним особам – підприємцям, які сплатили 410,3 млн грн єдиного податку, і це на 83,3 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2019 року,- пише Правда.

Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали 84,2 млн грн податкових надходжень, що на 9,8 млн грн перевищує минулорічний показник.

Понад 22,7 млн грн надійшло від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи, що на 2 млн грн більше ніж торік.

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області звертають увагу, у разі несплати податкових зобов’язань з єдиного податку у платника єдиного податку виникає податковий борг. Несплата впродовж двох послідовних кварталів податкового боргу є однією із підстав для анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу.

Якщо податковий борг виник у поточному кварталі, платник податків має можливість сплатити цей податковий борг впродовж наступних двох кварталів. У разі його несплати такому платнику податків анулюється реєстрація в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Крім цього, слід зазначити, що платники єдиного податку, які мають податковий борг на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, зобов’язані самостійно перейти на сплату інших податків і зборів.

Читайте також:  Періс Гілтон стане власницею комплексу на Закарпатті?

 

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...