Прикарпатці зібрали 11 мішків сміття на горі Писаний Камінь. ФОТО

Небайдужі прикарпатці вийшли на толоку на горі Писаний Камінь. Їм вдалося зібрати 11 мішків сміття. Прикарпатці діляться, що у цей раз на Писаному Камені...

Небайдужі прикарпатці вийшли на толоку на горі Писаний Камінь. Їм вдалося зібрати 11 мішків сміття.

Прикарпатці діляться, що у цей раз на Писаному Камені було набагато менше сміття, ніж під час попередніх прибирань.  Всього зібрали 11 повних мішків сміття, з яких шість мішків вторсировини, які прийняли безкоштовно, та п’ять мішків — інших відходів, за які заплатили 225 гривень, пише “Галка” з посиланням “Зелена серце Карпат”.

“Цього року тут відпочило дуже багато туристів і місцевих жителів. Зі слів лісничого: кожного літнього дня тут було понад 200 гостей. Якщо порахувати приблизно і дуже узагальнююче, то виходить, що за літо тут було 20 000 людей. А під кінець сезону лишилося всього 11 мішків сміття. Ми змінюємося! Дякуємо всім туристам, великим групам і гідам, за вашу турботу і любов до Карпат. Ми з власного досвіду знаємо, скільки уваги приділяється відповідальними гідами, щоб туристи не забули свого сміття в горах. Дякуємо вам!”, – йдеться у дописі.

Активісти також шукають однодумців і партнерів, які допоможуть облаштувати контейнери для сортування сміття і дбати про їх вивезення.

Довідка. 

Писаний Камінь — геологічна пам’ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована у Верховинському районі Івано-Франківської області, на північ від села Верхній Ясенів і за кілька кілометрів на південний схід від села Буковець та Буковецького перевалу. Площа природоохоронної території 5 га.

Читайте також: На франківському ринку знизили тариф на 25% і обіцяють кращі умови праці

Категорії
Новини
Новини
Loading...