Частині вчителів все ж підвищать зарплати: Новосад розповіла деталі

Міністерка освіти Ганна Новосад повідомила, що у 2020 році вихователям дитсадків і деяким категоріям вчителів все ж підвищать заробітну плату. Про це очільниця МОН заявила під час брифінгу...

Міністерка освіти Ганна Новосад повідомила, що у 2020 році вихователям дитсадків і деяким категоріям вчителів все ж підвищать заробітну плату.

Про це очільниця МОН заявила під час брифінгу у Львові. За її словами, щоб підняти виплати всім працівникам освіти, додатково потрібні 20 млрд грн, а знайти такі кошти нереально, пише OBOZREVATEL  з посиланням на Львівський портал.

“До другого читання держбюджету ми спільно з урядом, Міністерством фінансів, прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком, профільними комітетами маємо вирішити та віднайти частину коштів. Ми розуміємо, що є окремі категорії освітян, які потребують першочергової допомоги”, – наголосила Новосад.

Наразі в Міносвіти працюють над тим, щоб знайти ресурси для нарощення зарплат і розробити механізми для реалізації задуманого.

Також міністерка додала, що оплата праці вихователям у дитсадках здійснюється з бюджетів засновників. Проте деякі регіони не зможуть самотужки знайти додаткові гроші. Тому розглядається пропозиція, щоб із держбюджету для таких областей виділялася допоміжна субвенція.

“Якщо ми говоримо про вчителів, то зарплата йде з освітньої субвенції, яка виплачується з державного бюджету, окремі надбавки надаються на місцях. Тому все ж потрібні додаткові кошти до освітньої субвенції з державного бюджету”, – пояснила Новосад.

Читайте також: У Кабміні подумують скасувати меддовідки для басейну та роботи

Категорії
Новини
Новини
Loading...