Люди протестують проти закриття маршруту “Перекоси – Івано-Франківськ”. Зібрали понад 600 підписів

Пишуть листи, звернення, скарги до обласної  влади і ЗМІ. Просять допомоги у голови ОДА, кажуть, що будуть звертатися в усі можливі інстанції. Жителі сіл...

Пишуть листи, звернення, скарги до обласної  влади і ЗМІ. Просять допомоги у голови ОДА, кажуть, що будуть звертатися в усі можливі інстанції.

Жителі сіл Довгий Войнилів, Томашівці, Негівці, Копанки, Кулинка, Перекоси   надсилають листи і звернення голові Івано-Франківської ОДА, до ЗМІ, в яких обурюються з приводу того, що влада має намір закрити прямий маршрут до Івано-Франківська, інформує “kalushnews.city”.

У колективному зверненні, яке підписали Андрій Солnис та ще 56 жителів Войнилова,  Томашівців, Негівців, Копанок, йдеться: «Нащо нам кілька разів пересідати з автобуса в автобус: ми розуміємо, що по рівній дорозі легше їхати, ніж по нашій глушині, де немає асфальту. Але ми теж люди і мусимо якось виживати». Вони  просять голову ОДА Дениса Шмигаля не дозволити закриття маршруту, який був понад 25 років, адже людям було зручно без пересадок добиратися на роботу, студентам — на навчання. Тим паче, наголошують вони у зверненні,  що перевізник не відмовляється перевозити пасажирів до Івано-Франківська.

Жителі Кулинки Володимир Кацедан, Тетяна Данилюк, Любов Ільків та ще понад 100 людей  у своєму громадському зверненні до голови ОДА запитують:

“Чому нас хочуть позбавити прямого автобуса до Івано-Франківська. Ми живемо на окраїні, біля лісу, більше автобусів до нас не їздить, а цей возить пасажирів  постійно і в будь-яку погоду. Як нам добиратися на роботу після його відміни? Йти пішки, пересідати по кілька разів  і за це ще й платити набагато більше? Ми просто не будемо встигати. А який роботодавець це потерпить? Що студенти будуть робити з великими сумками на дорогах, вокзалах, зупинках, тим більше, що наближається зима? Чому і хто нам хоче ускладнити життя? Перед ким ми завинили?”.

Мешканці села Перекоси у своєму зверненні, яке підтримали 122 жителів, пишуть:

“Ми думали, що нова влада буде дослухатися до проблем та думки людей, але, на жаль, все залишається по-старому. Ніхто нас ні про що не питає, а так виглядає, що рішення приймаються за чиєюсь вказівкою. Нам стало відомо, що з подачі іншого перевізника нас хочуть позбавити маршрутного автобуса Перекоси — Калуш — Івано—Франківськ. Для чого це робиться — ми не знаємо, але здогадуємося, що хтось зацікавлений “відтяти” собі рейси по цьому графіку з Калуша до Івано-Франківська… Надіємося, що Ви все з’ясуєте і приймете рішення на користь людей”.

Жителі села Перекоси також адресували голові ОДА  ще й колективну скаргу, якій звинувачують місцеву владу у фабрикуванні листа, у змові з іншим перевізником та чиновником ОДА, який відповідає за проведення конкурсів на перевезення пасажирів. Вони просять голову ОДА Дениса Шмигаля з’ясувати ситуацію і залишити маршрут Перекоси — Івано-Франківськ.

Читайте також: Виплату спецпенсій держслужбовцям можуть відновити: деталі

Категорії
Новини
Новини
Loading...