У Франківську вшанували загиблих на Майдані та в АТО/ООС. ФОТО

Сьогодні, 21 листопада, у Меморіальному сквері відбулася панахида за Героями Небесної Сотні та захисниками України, полеглими у війні на Сході України. Героїв вшанували з...

Сьогодні, 21 листопада, у Меморіальному сквері відбулася панахида за Героями Небесної Сотні та захисниками України, полеглими у війні на Сході України.

Героїв вшанували з нагоди Дня Гідності та Свободи. До Меморіального скверу прийшло чимало людей – серед них представники влади, поліції, студенти, школярі…, пише “МІСТО”.

“Цей день покликаний нагадати, що в цей час сформувалося громадянське суспільство. Коли протест вилився на вулицю, коли люди не домовляючись вийшли на вулицю, це ознака сформованого суспільства. Люди поклали життя та здоров‘ я заради цього, щоб ми жили в цивілізованому суспільстві”, – поділився Денис Шмигаль, голова ОДА.

“Пам‘ять героїв потрібно вшановувати постійно. Це потрібно підростаючому поколінню, щоб вони не забула подвиги героїв”, – зазначила Наталя Коростіль, директор Івано-Франківського ВХПУ номер 3.

Довідково: День Гідности та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Читайте також: Діти вміють дивувати: патрульні завітали в один із садочків Франківська. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...