Працівники геріатричного пансіонату Івано-Франківська звертаються до волонтерів з проханням

Працівники геріатричного пансіонату Івано-Франківська звертаються до благодійників з проханням: уважніше підходити до вибору тієї допомоги, яку збирають для підопічних закладу,- пише МІСТО Наш заклад є...

Працівники геріатричного пансіонату Івано-Франківська звертаються до благодійників з проханням: уважніше підходити до вибору тієї допомоги, яку збирають для підопічних закладу,- пише МІСТО

Наш заклад є відкритим для відвідувачів, до нас приходить дуже багато благодійників, волонтерів, людей із добрим серцем, які допомагають нам. Але дуже часто ми зіштовхуємося з проблемою: люди не розуміють, в яких умовах насправді проживають мешканці геріатричного пансіонату. Існує стереотип, що будинок для перестарілих – це вирок, кінець світу, що люди тут роздягнені, голодні, обірвані, тощо. Проте, на сьогоднішній день, завдяки обласному бюджету і благодійникам, ми забезпечені усім необхідним.

 

У наших підопічних – зручні ліжка, нова чиста постільна білизна, нові матраци і ковдри. Звичайно, досить часто у нас виникає потреба у засобах гігієни: памперси для дорослих, мило, зубна паста, шампуні, засоби індивідуальної гігієни. Нам потрібні фрукти. Потрібні книги, але не привозьте до нас старі книжки радянських видавництв, які вам просто шкода викинути чи здати на макулатуру. Дуже багато наших мешканців люблять читати, тому ми будемо вдячні за поповнення нашої бібліотеки новими книгами сучасних письменників.

 

Але ми просимо: не треба нам звозити одяг, який годиться лише на утилізацію. Якщо ми й приймаємо одяг для наших підопічних, то або абсолютно новий, або майже новий. Чому ми сьогодні про це говоримо? Бо останнім часом ми починаємо перетворюватися на базу для непотребу, це додаткове навантаження для наших працівників – вивозити побутові відходи. Нам привозять в подарунок взуття і одяг, які давно уже віджили свій вік. Ми розуміємо добрі наміри людей, які хочуть допомогти стареньким, але просимо не привозити нам непотріб.

 

Якщо у мешканців міста чи області є внутрішня потреба допомогти нашим підопічним, просимо попередньо зателефонувати і поцікавитися, у чому конкретно на даний час є потреба, – розповів директор геріатричного пансіонату Івано-Франківська Віталій Яворський.

Читайте також: Франківські патрульні здійснили мрію мешканки геріатричного пансіонату. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...