В Космацькій громаді запрацювала добровільна пожежна команда. ФОТО

В селі Прокурава Космацької ОТГ запрацювала добровільна пожежна команда. Вона створена силами місцевих мешканців спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки...

В селі Прокурава Космацької ОТГ запрацювала добровільна пожежна команда.

Вона створена силами місцевих мешканців спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в рамках проєкту «Вдосконалення цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України». Добровольці мають усе необхідне – від спеціального спорядження, до машини і власного невеличкого депо, повідомляє Децентралізація.

Створення пожежної команди добровольців – це результат річної роботи місцевої влади, навчання та запозичення досвіду у польських колег.

Про пожежну команду в селі Прокурава думали давно, розповідає перший заступник голови Космацької ОТГ Іван Лесюк. Адже з центру громади, села Космач, місцева пожежна команда їде 25-30 хвилин, а з Косова ще довше. Тепер же є і команда добровольців, і пожежна машина, і своє маленьке депо.

“Приміщення для пожежної команди збудували силами мешканців села, хтось доклався працею, інші – матеріалами. А завдяки співпраці з ДСНС, отримали пожежний автомобіль та спеціальне спорядження для добровольців. Ще декілька комплектів спорядження для вогнеборців передали польські колеги”, – каже Іван Лесюк.

Всі 12  добровольців пройшли спеціальні навчання від польських фахівців та інструкторів ДСНС в Івано-Франківській області.

Загалом же, як зазначають фахівці, робота добровільної пожежної команди в селі Прокурава значно скоротить час прибуття пожежного автомобіля. В межах Прокурати він становитиме до 10-12 хвилин, а до села Брустури – до 17 хвилин.

Читайте також:  Служба порятунку закликає прикарпатців не провокувати пожежі у побуті

Категорії
Новини
Новини
Loading...