На ринку Івано-Франківська заявили про залякування та погрози

Підприємці Центрального ринку Івано-Франківська почали скаржитися адміністрації на незрозумілі листи від ТОВ «Торговий сервіс». А самі працівники фірми говорять про систематичні телефонні дзвінки з...

Підприємці Центрального ринку Івано-Франківська почали скаржитися адміністрації на незрозумілі листи від ТОВ «Торговий сервіс». А самі працівники фірми говорять про систематичні телефонні дзвінки з погрозами від представників екс-директора ринку Ігора Халаменди, більше відомого як кримінальний авторитет за прізвиськом Бура.

Протягом останніх днів люди, які орендують торгові площі на території рику та ведуть підприємницьку діяльність, почали отримувати дивні листи. У них представники Ігора Халаменди вказують нові реквізити ТОВ «Торговий сервіс» та вимагають сплачувати на ці рахунки грошові кошти за збереження орендованого місця.

Підприємці стурбовані. Вони повідомляють адміністрацію ринку про тиск з боку невідомих їм осіб, погрози та листи, з явно провокативними повідомленнями – підприємців намагаються залякати фінансовими санкціями.

Погрози отримують й працівники ТОВ «Торговий сервіс». Люди кажуть, що до них телефонують невідомі особи і вимагають не виконувати посадові обов’язки та саботувати роботу Центрального ринку.

Нагадаємо, попередній орендар Центрального ринку Івано-Франківська, місцевий підприємець Ігор Халаменда, відомий у кримінальних колах на прізвисько Бура, 24 жовтня 2019 року оформив договір з продажу своєї частки в ТОВ «Торговий сервіс» яке орендувало ринок. Продаж було здійснено на користь підприємців Тамари Казанцевої та Олександра Туяхова,повідомляєРезонанс

Одразу після укладання угоди та отримання грошей, вже колишній власник ТОВ «Торговий сервіс», Ігор Халаменда здійснив спробу шахрайства. Він заявив, що жодного договору не було і, застосовуючи кримінальні зв’язки та команду юристів, заявив про свої права на Центральний ринок, а нових власників оголосив “рейдерами”.

13 листопада Тамара Казанцева звернулася із заявою про вчинення кримінального правопорушення щодо заволодіння шляхом обману корпоративними правами ТОВ “Торговий сервіс”, об’єктами нерухомості та майном, які належать даному підприємству.

Казанцева заявила про шахрайські дії Халаменди, які спрямовані на заволодіння її майном в особливо великих розмірах. Також вона заявила про завідомо неправдиве повідомлення Халаменди про злочин до Івано-Франківського міського відділу поліції з метою приховання власного злочину та накладення арешту на майно та корпоративні права Тамари Казанцевої щодо ТОВ “Торговий сервіс”.

Залагоджувати спори щодо корпоративних прав і діяльності підприємств у цивілізованому світі прийнято через органи судової влади, але Ігор Халаменда вирішив інакше. Він повівся по-рейдерськи.

З’явившись на ринку в суботу, 16 листопада, вимагав допустити його до офісних приміщень для здійснення управління діяльністю ринку. На ринок Халаменда прийшов у супроводі приватної охорони та в бронежилеті і спробував силоміць увірватися до офісних приміщень. При цьому, він вимагав від присутніх на місці події поліцейських посприяти в його незаконних діях.

Зрештою, Ігору Халаменді так і не вдалося потрапити до офісних приміщень на території Центрального ринку. Коли Халаменда сідав у свій броньований “Мерседес”, його облили відром з фекаліями.

Цей інцидент лише яскраво продемонстрував ставлення підприємців до колишнього очільника ринку. Різке несприйняття Ігоря Халаменди викликає не тільки його темне минуле з дев’яностих, але й недавня діяльність як депутата міськради від антиукраїнської “Партії регіонів”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...