На Коломийщині встановили 11 майданчиків для роздільного збору сміття. ФОТО

Нижньовербізька ОТГ завершила встановлення 11 майданчиків для роздільного збору сміття, загальна вартість яких складає 228 795,00 грн. Також придбано 37 металевих контейнерів (об’єм 1,1...
Нижньовербізька ОТГ завершила встановлення 11 майданчиків для роздільного збору сміття, загальна вартість яких складає 228 795,00 грн.

Також придбано 37 металевих контейнерів (об’єм 1,1 м куб.) на суму 329 700,00 грн. Про це повідомляє Нижньовербізька сільська рада об’єднаної територіальної громади.

По три майданчики встановлено у  Н. Вербіжі, В. Ключеві та Мишині та два майданчики у с.В.Вербіж (біля шкіл, адмінбудинків старост, амбулаторій та кладовищ).

Вказані майданчики будуть використовуватися для запровадження сортування сміття у бюджетних установах громади, а також для відходів з кладовищ.

Збір відсортованого сміття проводитиме комунальне підприємство Нижньовербізької сільської ради “Благоустрій ОТГ”. У подальшому планується запровадити роздільний збір сміття і від населення.

Крім того, у 2019 р. сільська рада також проводила закупівлю 467 пластикових сміттєвих баків для населення (об’єм 120 л) на суму 321 541,77 грн. Загальні видатки сільської ради на боротьбу зі сміттям у 2019р. складають 880 036,77 грн.

Цей проект реалізований в рамках співпраці громади з програмою DOBRE – компонент “покращення місцевих послуг”. Внесок DOBRE – сміттєвоз, який громада отримала в квітні. Внесок громади – облаштування майданчиків для сортування ТПВ та закупівля баків для сортування та індивідуальні контейнери для домогосподарств. 

Реалізація проекту стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку USAID.

Читайте також: Один госпітальний округ в Івано-Франківській області – найбільш ефективна форма управління медичною галуззю

Категорії
Новини
Новини
Loading...