Керівник обласної САД розповів, як дорожники боролись із ожеледицею на дорогах Прикарпаття

Сьогодні, 9 грудня, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади. Втім, сам...

Сьогодні, 9 грудня, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади.

Втім, сам Денис Шмигаль наразі перебуває у відрядженні на Львівщині, де буде підписаний п’ятисторонній договір щодо дороги під назвою Мале карпатське кільце, тож нараду провела його перша заступниця Марія Савка, пише “Галицький кореспондент”.

“Ми провели засідання штабу і налагодили роботу та співпрацю між всіма дорожніми організаціями. Наразі погода сприяє проведенню ремонтних робіт”, сказала Марія Савка.

Василь Буджак, начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, розповів про зимове утримання доріг Прикарпаття.

“Ми мали випадок 23 листопада, коли сталось погіршення погодних умов. Тому ще за два дні, 21 числа, ми повідомили всіх підрядників і направили до них своїх працівників. Вони задіяли всю техніку для розсипання піску та солі. Втім, ми очікували на сніг, а атмосферні фронти принесли нам дощі. І все обледеніло за лічені хвилини. Але на всі державні дороги техніка швидко виїхала – може, десь із затримкою на годину”, – пояснив Василь Буджак.

Підрядники за ці дні негоди використали 327 тонн солі та 614 тонн піщаної суміші. Це значні фінансові затрати. Втім, мова йде лише про дороги державного значення.

Василь Буджак додав, що прогнози погоди не завжди чіткі і зрозумілі, тож робота дорожників взимку є важкою.

Директор ДП “Дороги Прикарпаття” Андрій Сазонов розповів про посипання піском і сіллю доріг регіонального значення. Його розкритикували представники Верховинського району, звинувативши у бездіяльності, через яку на дорогах можуть загинути люди.

Читайте також: Горе-батько з Прикарпаття заплатив майже 100 тис. грн. аліментів – заборонили за кордон

Категорії
Новини
Новини
Loading...