Андріївські вечорниці, відкриття ялинок та “Крижані скульптури”: як у Франківську почнуться свята

В Івано-Франківську розповіли про організацію та проведення святкових заходів до відзначення свята Андрія та відкриття ялинок в місті. Як зазначила директорка департаменту культури Надії...

В Івано-Франківську розповіли про організацію та проведення святкових заходів до відзначення свята Андрія та відкриття ялинок в місті.

Як зазначила директорка департаменту культури Надії Загурської під час оперативної наради у міського голови Руслана Марцінківа, що святкування вже розпочали. Наприклад, вчора, 9 грудня, відкрили новорічний ярмарок, пише пише “Галицький кореспондент”.

«На Андрея департамент запланував 16 заходів»,сказала Загурська.

Зокрема у різних кутках міста проведуть Андріївські вечорниці.

«Це свято дуже любить молодь і старші на нього приходять», – додала чиновниця.

Вона наголосила, що 13 грудня в Івано-Франківську відкриють головну ялинку міста. Дійство заплановане на 18:00. Перед цим о 16:00 на Вічевому майдані також проведуть Андріївські вечорниці. Ялинки у мікрорайонах міста почнуть відкривати з 14 грудня. Першою засвітять ялинку на площі біля церкви Святого апостола Юди Тадея о 16:00. У наступні дні відкриють ялинки в інших частинах міста.

Крім того, низку заходів готує департамент освіти та науки. З 13 грудня біля ялинки відбуватиметься карбування сувенірних-новорічних монет. Кожен зможе зробити таку монету. На Вічевому майдані поставлять сани святого Миколая, а 13 грудня о 15:00 у сквері Руської трійні відкриють дитячу локацію «Сад зимових фігур».

Директор КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар додав, що вони також долучаються до святкування. Зокрема, 13 грудня з 15:00 до 20:00 відбудеться благодійно-дегустаційний захід «Батл-борщ». 14 грудня у палаці відбудеться коляда в Карпатах, на яку приїдуть гості із закордону. 19 грудня о18:00 відбудеться відкриття «Палацової ялинки», а 25 грудня з 15:00 до 20:00 встановлюватимуть ще один рекорд України з одночасного трембітання.

Хочуть у палаці зробити перформанс-інсталяцію “Крижані скульптури”. Планували його зробити 16-19 грудня, проте оскільки немає морозу – ще уточнюватимуть.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Курс гривні продовжує зміцнюватися як до долара, так і до євро

Категорії
Новини
Новини
Loading...