Антимонопольний комітет оштрафував “Івано-Франківськгаз” на 10 млн. грн. за неправомірні донарахування у платіжках

Антимонопольний комітет оштрафував 16 облгазів на 278 млн. грн. за неправомірні донарахування побутовим споживачам об’ємів використаного природного газу та зобов’язав порушників здійснити перерахунок за...

Антимонопольний комітет оштрафував 16 облгазів на 278 млн. грн. за неправомірні донарахування побутовим споживачам об’ємів використаного природного газу та зобов’язав порушників здійснити перерахунок за минулий рік.

У списку є й “Івано-Франківськагаз”, інформує  голова АМКУ Юрій Терентьєв у фейсбук. Штраф – 10 млн. грн., пише “МІСТО”.

Компанії з жовтня 2018 по серпень 2019 року при здійсненні комерційних розрахунків донараховували об’єми використаного побутовими споживачами природного газу понад обсяги, визначені лічильниками, тобто, зловживали своїм монопольним (домінуючим) становищем на зазначеному ринку.

“Таким чином, дії зазначених компаній призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку”, – зауважує Терентьєв.

АМКУ зобов’язав порушників припинити неправомірні донарахування і провести перерахунок побутовим споживачам у частині визначення фактичного об’єму споживання (розподілу) природного газу, починаючи з жовтня 2018 року.

Читайте також: Гривня призупинила зміцнення

Категорії
Новини
Новини
Loading...