Франківський театр ляльок претендує на премію ім. Лесі Українки

Держкомтелерадіо завершив прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2019 рік. Загалом...

Держкомтелерадіо завершив прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2019 рік.

Загалом на розгляд Комітету з присудження премії у чотирьох номінаціях надійшло 45 творчих робіт, пише Урядовий портал.

Вітчизняні видавництва і видавничі організації, творчі спілки та асоціації висунули на здобуття премії 30 різножанрових літературних творів – від казок до романа-фентезі, написаних сучасними авторами для дітей та юнацтва.

Також для участі у конкурсі видавцями подано роботи українських художників-графіків до 8 книжкових видань для дітей.

Крім того, на розгляд Комітету надійшло 2 театральні лялькові вистави. Це драма-феєрія «Лісова пісня» для вікової категорії 7+ Полтавського академічного обласного театру ляльок та вистава «Про Івана і Кота», створена творчим колективом Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки в гуцульській манері за мотивами української народної казки «Про Івана Багатого».

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» на здобуття премії висунуто 5 робіт: анімаційні фільми «Пуповина», «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» і «Микита Кожум’яка», а також два ігрових фільми – «Пригоди S Миколая» та «Олександр Заступник Сумський», присвячений Герою України Олександру Аніщенку, який загинув, захищаючи незалежність України у 2014 році.

Довідково: Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо у 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Епіфаній заявив, що за спиною Філарета стоять проросійські сили

Категорії
Новини
Новини
Loading...