Вимагають справедливого покарання: Франківці вийшли під стіни поліції через вбитого активіста. ФОТО

Сьогодні, 11 грудня, під обласним управлінням МВС на вулиці Сахарова в Івано-Франківську відбулася акція зі вшанування пам’яті вбитого проукраїнського активіста. Нагадаємо, напередодні у Бахмуті...

Сьогодні, 11 грудня, під обласним управлінням МВС на вулиці Сахарова в Івано-Франківську відбулася акція зі вшанування пам’яті вбитого проукраїнського активіста.

Нагадаємо, напередодні у Бахмуті вбили проукраїнського активіста, волонтера Артема Мирошниченка,- пише Галицький Кореспондент.

Люди хочуть розголосу цій ситуації та вимагають кваліфікувати порушену кримінальну справу як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі.

«Люди вирішили вийти по всій Україні, бо чим більший буде резонанс, тим більша надія, що винні будуть покарані. Ми маємо інформацію, що людину вбили просто за те, що він на території України розмовляв українською мовою і комусь це не сподобалося», – розповів Михайло Королик, керівник обласного осередку ВО «Свобода».

Він також розповів, що інформація із судових засідань приходить із запізненням, бо засідання закриті. Річ у тому, що один із підозрюваних – неповнолітній.

Під стінами поліції зібралися десятки людей, активісти, депутати, бійці АТО із плакатами та прапорами.

Довідково:

Артем Мирошниченко — Бахмутський активіст і волонтер. З 2014 року він почав плести сітки для військових, в 2015 році допомагав пораненим бійцям у госпіталі. Чоловік разом з іншими волонтерами постійно приходив на різні проукраїнські мітинги та акції.

37-річний чоловік помер у місті Бахмут Донецької області після понад тижня перебування в комі. 29 листопада на нього напали 16-річний боєць ММА (змішані бойові мистецтва) і його 17-річний друг, які були п’яні. На наступний день після нападу поліція затримала нападників.

Знайомі активіста запевняють, що його побили за те, що він відповів нападникам українською мовою. 

Читайте також: “Червоні лінії”: сотні франківців вийшли на мітинг. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...