На Донбасі через бойові дії зруйновано 50 тисяч домівок громадян – місія ООН

Водночас експерти ООН зазначають, що український уряд не забезпечив реституції чи компенсації за майно цивільних осіб, втрачене або знищене внаслідок бойових дій, або використане...

Водночас експерти ООН зазначають, що український уряд не забезпечив реституції чи компенсації за майно цивільних осіб, втрачене або знищене внаслідок бойових дій, або використане у військових цілях.

На Донбасі з середини квітня 2014 року внаслідок бойових дій пошкоджено або зруйновано 50 тис. житлових будинків. Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у доповіді Моніторингової місії ООН про ситуацію з правами людини в Україні у період з 16 серпня по 15 листопада 2019 року, яку сьогодні на брифінгу у Києві представила голова місії Матільда Богнер.

“З середини квітня 2014 року близько 50 тис. будинків цивільного населення були пошкоджені або зруйновані внаслідок бойових дій по обидва боки від лінії зіткнення”, – йдеться у доповіді.

При цьому сказано, що український уряд не забезпечив реституції чи компенсації за майно цивільних осіб, втрачене або знищене внаслідок бойових дій, або використане у військових цілях.

Водночас у доповіді назвали «позитивним знаком» закладення у держбюджеті на наступний рік коштів на ці цілі.

Окремо сказано, що Управління верховного комісара ООН з прав людини вітає заяви різних членів українського парламенту про те, що пенсії повинні виплачуватися всім громадянам України без будь-якої дискримінації щодо місця їхнього проживання чи реєстрації. “Проте досі не створено механізму, який би гарантував таку можливість на практиці. В результаті сотням тисяч пенсіонерів продовжували відмовляти у доступі до пенсійних виплат”, – йдеться у доповіді.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Нацбанк змінив графік і правила публікації курсів валют

Категорії
Новини
Новини
Loading...