Врятувати “швидку”: у Франківську медики провели круглий стіл. ФОТО

Сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську провели круглий стіл з приводу ситуації зі “Швидкою допомогою”. 17 травня 2019 року Івано-Франківська обласна рада реорганізувала Івано-Франківську станцію швидкої...

Сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську провели круглий стіл з приводу ситуації зі “Швидкою допомогою”.

17 травня 2019 року Івано-Франківська обласна рада реорганізувала Івано-Франківську станцію швидкої медичної допомоги. За словами деяких медиків, це була не стільки реорганізація, скільки ліквідація.

“Ми хочемо довести, що це рішення незаконне. Є стаття, яка чітко каже, що не можна скорочувати мережу медичних закладів. Нам кажуть, що працюватимемо в якості структурного підрозділу”, – розповів начальник первинної профспілкової організації Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Богдан Венник.

За його словами, вся медична реформа направлена на те, щоб на виклики виїжджали сімейні лікарі, а екстренна медицина має надавати допомогу лише у екстренних випадках – ДТП, пожежі, кровотечі тощо.

“Уже 5-й рік ми в процесі реформування швидкої допомоги. У грудні було прийнято рішення про створення “Екстреної медицини”. Я не був прихильником цього рішення. Зараз у нас ситуація, коли первинка ще не готова виїжджати на виклики, тому це зараз робить “швидка”, – розповідає Манолій Піцуряк, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Івано-Франківської обласної ради.

Піцуряк повідомив, що наразі в області є 102 бригади екстреної допомоги, і цього не вистачає, щоб виїжджати на всі виклики.

Читайте також: Як у Калуші агресивний натовп з брудною лайкою “наїхав” на фельдшерку швидкої. ВІДЕО 18+

Категорії
Новини
Новини
Loading...