Головна фінансистка міста розповіла про бюджет на 2020 рік. ФОТО

В Івано-Франківську розповіли, яким буде бюджет міста у 2020 році. Начальниця фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Вікторія Сусаніна розповіла, що навантаження на...

В Івано-Франківську розповіли, яким буде бюджет міста у 2020 році.

Начальниця фінансового управління виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Вікторія Сусаніна розповіла, що навантаження на бюджет зберігається на такому ж рівні, як і того року. Гроші соцзахисту будуть йти напряму, а не через бюджет міста,- пише Галка.

При формуванні бюджету враховується зростання мінімальної зарплати до 4723 гривень, та прожиткового мінімуму – 2102 гривень.

Загальний фонд – 2,5 мільярда гривень, спеціальний фонд – 107, 6 мільйонів гривень. Кредит НЕФКО – 125, 4 мільйона гривень, погашення місцевого боргу – 202,7 мільйонів гривень.

Також за її словами, наступного року в бюджет міста може надійти до 40 мільйонів гривень від акцизного податку.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що майно комунальних підприємств, які не потрібні, можна продавати на “Прозоро”, аби збагатити бюджет.

За словами мера, найбільший викликом буде медицина – вторинна ланка. Сусаніна відповіла, що Міністерство здоров’я має надавати інформацію про перебіг реформи, тоді місто вирішуватиме, що робити.

Населення Івано-Франківськ складає 268 214 людей (ред. з двома приєднаними селами). Доходи на одну особу – 7,9 тисяч гривень на рік.

Читайте також:  “Бюджет-2020 буде дуже непростий для органів місцевого самоврядування”, – Марцінків

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...