В Івано-Франківську засяяла головна ялинка. ФОТО

Сьогодні, 13 грудня, в Івано-Франківську розпочали відзначати новорічно-різдвяні свята. Зокрема, урочисто відкрили головну новорічну ялинку міста. Ялинку цьогоріч не змінювали: вона штучна, все обладнання...

Сьогодні, 13 грудня, в Івано-Франківську розпочали відзначати новорічно-різдвяні свята. Зокрема, урочисто відкрили головну новорічну ялинку міста.

Ялинку цьогоріч не змінювали: вона штучна, все обладнання та прикраси минулорічні. Однак, оновили 3D ілюмінації. У цей день з ялинкою засвітили святкові арки та прикраси по місту,- пише Галицький Кореспондент.

Перед відкриттям франківські актори показали коротку виставу та заспівали українські пісні.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав, що цей рік був дуже вдалий, оскільки вдалося втілити багато ідей.

«Ми відкриваємо великий марафон. Від нині почалися фестивалі, флешмоби, майстер-класи та багато інших заходів. Наше місто починає святкувати», – сказав мер.

До речі, ялинка з першого разу не засяяла, проте чи це був такий задум, чи технічні проблеми – не відомо.

Нагадаємо, перед відкриттям головної ялинки провели “Андріївські вечорниці”. А у палаці Потоцьких влаштували батл-борщ. Там ресторатори, журналісти та чиновники змагались у варінні страви

Ярмарок на Вічевому майдані відкрили ще 9 грудня. Цьогоріч його проводять без шашликів і мангалів, з їжі будуть лише кава чи пончики. Посмакувати всім іншим можна біля Ратуші, де також працює ярмарок та розташована ковзанка.

Також з’явилася нова новорічна локація “Сад зимових фігур”.

Більше про те, як святкуватиме Франківськ Новорічні та Різдвяні свята читайте у статті – «Україна колядує: як Франківськ готується до свят»

 

Читайте також: У Надвірній готуються до “Файного Різдва”

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...