У Калуші “Спілка Католицької молоді” реалізувала проєкт по облаштуванню освітнього простору

Громадська організація «Спілка Католицької Молоді» реалізувала проєкт під назвою «Територія затишку». Він став переможцем конкурсу проєктів інститутів громадянського суспільства Калуша 2019 року. У рамках...

Громадська організація «Спілка Католицької Молоді» реалізувала проєкт під назвою «Територія затишку».

Він став переможцем конкурсу проєктів інститутів громадянського суспільства Калуша 2019 року.

У рамках проекту громадською організацією за рахунок коштів фінансової підтримки з міського бюджету було облаштовано освітній простір для організації активного та креативного дозвілля учнів Калуської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7. Завдяки цьому школярі мають можливість цікаво та з користю проводити свій вільний час на перервах між уроками та в позаурочний час, повідомляють Вікна.

Це вже другий проєкт такого плану, після минулорічного “Funny Break”, який Спілка Католицької Молоді за підтримки Калуської міської ради реалізує в місті. Адже, якщо студентських коворкінґів, молодіжних центрів, хабів та антикафе на сьогодні в Україні вже є досить велика кількість, то публічні простори для учнівської молоді ще не надто поширені. Але саме з таких локальних учнівських громадських просторів і має бути сформований новий освітній простір в рамках Нової української школи.

Першим публічним простором, який Спілка та Молодий Рух за підтримки чеських фундацій Adoptujsi.cz та Ostravsko-opavská diecézní charita реалізувала у місті, став коворкінґ-центр “Вільний Простір” (Центр громадських ініціатив «Вільний Простір»). Потім, у 2018 році, Спілка Католицької Молоді підтримала ініціативу учениці ЗОШ №7 Ірини Купчак  стосовно облаштування учнівського простору “Funny Break”

Читайте також: У Коломиї на місцевій ратуші планують облаштувати оглядовий майданчик та музейний простір

Категорії
Новини
Новини
Loading...