Триває будівництво мосту через річку Дністер на дорозі Т-09-10 Бурштин – Калуш, на межі Галицького та Калуського районів. Бригада ТОВ «ПБС» здійснює бетонування монолітної залізобетонної накладної плити, пише “Голос України”.

Будівництво мосту, що з’єднає села Старий Мартинів і Сівка Войнилівська, розраховане на два роки. Проєктом передбачено влаштування двох смуг руху, тротуарів, бар’єрного огородження, освітлення.

Для запобігання викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище буде влаштована спеціальна очисна система для збору стічних вод.

Наразі села з’єднує старий міст, однак він має обмеження для руху великовагового транспорту. Нову переправу через Дністер розпочали споруджувати ще в 1994 році та згодом припинили через відсутність фінансування.

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області включила довгобуд до переліку проектів капітального будівництва та через Укравтодор домоглася відновлення робіт.

Нагадаємо, що на початку грудня урочисто відкрито міст на дорозі державного значення загального користування Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський у місті Косів. 

Світлина від Людмили Стражник.

Світлина від Людмили Стражник.