Назвали штраф за публічне невикористанння посадовцями української мови

Уповноважений із захисту державної мови Тетяна Монахова заявила, що посадовці, які відмовляються публічно використовувати українську мову можуть бути оштрафовані. За її словами, людина, котра публічно...

Уповноважений із захисту державної мови Тетяна Монахова заявила, що посадовці, які відмовляються публічно використовувати українську мову можуть бути оштрафовані.

За її словами, людина, котра публічно виступає як посадовець чи дає коментарі як представник влади, зобов’язана робити це державною мовою, пише “Укрінформ”.

«Якщо вона порушує цю норму закону, то на неї можуть поскаржитися. Ми будемо розглядати скаргу, спершу проводитимемо роз’яснювальну бесіду, а не допоможе – випишемо штраф. Максимальний штраф, як я вже сказала, 700 неоподатковуваних мінімумів (11 900 гривень)», – зазначила Монахова.

За її словами, у разі, якщо ніхто не поскаржився, але посадова особа таки порушує закон, аналітичний відділ омбудсмена має це відмоніторити.

«Ми обов’язково будемо вести роботу з моніторингу – наскільки закон виконується, чи виконується він усіма гілками влади та державними установами», – сказала Монахова.

Раніше Кабінет міністрів України створив Національну комісію зі стандартів державної мови.

Читайте також: У Калуші проводиться конкурс на кращу новорічно-різдвяну вітрину

Категорії
Новини
Новини
Loading...