Опублікували закон про надання добровольцям статусу УБД

У вівторок, 24 грудня, закон про надання добровольцям статусу учасника бойових дій опублікували у парламентській газеті «Голос України». Таким чином вносяться зміни в закон «Про статус...

У вівторок, 24 грудня, закон про надання добровольцям статусу учасника бойових дій опублікували у парламентській газеті «Голос України».

Таким чином вносяться зміни в закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пише “Слово і діло”.

До переліку учасників бойових дій включаються особи, які у складі добровольчих формувань, які були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, протягом не менше 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів, у взаємодії зі Збройними силами України, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національною гвардією, Службою безпеки України.

Даний статус не поширюється на працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися і брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО, а також осіб, які добровільно забезпечували (або добровільно залучалися до забезпечення) проведення АТО (в тому числі здійснювали волонтерську діяльність) .

Закон про надання добровольцям статусу учасника бойових дій опублікували у парламентській газеті Голос України.

Читайте також: До уваги коломиян: 26 грудня видаватимуть талони на пільговий проїзд

Категорії
Новини
Новини
Loading...