Прикарпатцям розповіли, як безпечно провести новорічні свята

Напередодні свят середмістя обласного центру перетворилося на справжній ярмарок. На прилавках усе, що зробить свята справді незабутніми: гірлянди, ялинкові прикраси. Продаються також ялинки. Цього...

Напередодні свят середмістя обласного центру перетворилося на справжній ярмарок. На прилавках усе, що зробить свята справді незабутніми: гірлянди, ялинкові прикраси. Продаються також ялинки.

Цього року, стверджують продавці, краяни надають перевагу саме штучним ялинкам, вважаючи їх більш практичними.

Проте слід пам’ятати, що на такій покупці економити не варто: найбільш безпечними, хоча і дорожчими, є ялинки саме заводського виробництва. Що ж стосується дешевих штучних ялинок, то вони виготовляються з поліетилену та полівінілхлориду – матеріалів надзвичайно токсичних та шкідливих для людського здоров’я.

Працівники У ДСНС України в Івано-Франківській області навчали мешканців міста правил безпеки під час новорічних та різдвяних свят. Адже встановити ялинку – лише половина справи. Треба ще правильно та безпечно її прикрасити. Для цього слід використовувати лише справні та сертифіковані світлові гірлянди. Рятувальники поспілкувалися з містянами, розповіли їм як безпечно провести свята, а також вручили листівки-пам’ятки із правилами пожежної безпеки.

“Управління ДСНС України в Івано-Франківській області рекомендує громадянам бути вкрай обережними у період новорічних та різдвяних свят”, – застерігають рятувальники.

Читайте також: “Дім Сірка” просить про продукти чи гроші на їжу для собак. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...