На Івано-Франківщині затримали літак з контрабандистами цигарок

Тютюнові вироби незаконно доставляли до Румунії. В Івано-Франківській області прикордонники затримали літак «АН-2» та трьох громадян України, які незаконно переміщували тютюнові вироби на територію...

Тютюнові вироби незаконно доставляли до Румунії.

В Івано-Франківській області прикордонники затримали літак «АН-2» та трьох громадян України, які незаконно переміщували тютюнові вироби на територію Республіки Румунія. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, пише “Уніан”.

«В Івано-Франківській області прикордонники затримали літак «АН-2», на якому здійснювалося незаконне переміщення тютюнових виробів на територію Республіки Румунія, та трьох громадян України, жителів Хмельницької та Івано-Франківської областей, які перебували на борту повітряного судна», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники використовували тактику швидкого завантаження тютюнових виробів у польових умовах (на проміжних місцях посадки/злету) з метою унеможливлення виявлення місць завантаження правоохоронними органами. Правоохоронці встановили маршрути, місця злету, посадки, а також місце проміжного приземлення контрабандистів.

«Сьогодні вночі на ділянці відділу прикордонної служби «Герца» Чернівецького загону зафіксували порушення кордону повітряним апаратом з України в Румунію та зворотно. А коли літак приземлився на аеродромі – у місті Коломия (за 100 км від кордону), його затримали», – розповіли у відомстві.

За фактом порушення повітряного простору України та прикордонного законодавства проінформовано СБУ, ГПУ, Збройні сили України та Нацполіцію.

Матеріали щодо виявленого кримінального правопорушення направлено до управління СБУ в Чернівецькій області для внесення відомостей в ЄРДР за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та 334 (порушення правил міжнародних польотів) Кримінального кодексу України.

Головне фото – видання “Уніан”.

Читайте також: Ускладнення погодних умов: франківські патрульні просять водіїв і пішоходів бути уважними

Категорії
Новини
Новини
Loading...