У Франківську запрацювала академія боротьби. ФОТО

В суботу, 11 січня, в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника урочисто відкрили Академію боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина. Ініціаторами створення Академії боротьби Прикарпаття...

В суботу, 11 січня, в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника урочисто відкрили Академію боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина.

Ініціаторами створення Академії боротьби Прикарпаття для молодих спортсменів виступили народний депутат України, перший віцепрезидент Асоціації вільної боротьби України, президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук та заслужений тренер України Іван Курилюк, пише Фіртка з посиланням на Бліц-інфо.

За підтримки Прикарпатського національного університету і за кошти дев’яти меценатів в університеті провели реконструкцію спортзалу та обладнали новий сучасний тренувальний комплекс за міжнародними стандартами, де будуть займатися вихованці Академії.

Президентом Академії боротьби Прикарпаття став декан факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету Ярослав Яців. Головним  тренером Академії став заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк.

Як зауважив під час урочистого відкриття Академії боротьби Прикарпаття Едуард Прощук, колись батьки привели його на вільну боротьбу і це змінило його життя. Тож у нього вже давно була мрія створити Академію, щоб молоді спортсмени мали всі можливості для підготовки до змагань.

“Ціль Академії – це концентрація найкращих спортсменів в одному місці. Щоб разом з найкращими тренерами України вони готувалися до перемог на Олімпійських іграх, Чемпіонатах світу, Європи і України. Це спортивна ціль. А соціальна ціль – це виховання достойних людей, патріотів. Всі осередки, які діяли і надалі будуть працювати у звичному режимі. Водночас кращі з кращих спортсменів, як Прикарпаття так і в майбутньому всього заходу України, будуть займатися тут. Адже Академія – це найкращі тренери і сучасні умови для занять за європейськими стандартами. Наразі в нас є перший набір, всі вони сьогодні на відкритті, а в майбутньому ми проведемо додатковий відбір в Академію”, – сказав Прощук.

У свою чергу ректор університету Ігор Цепенда зауважив, що це добра університетська традиція, поруч з наукою розвивати потужні спортивні школи.

“Академія боротьби – це перший крок до того, щоб формувати нову спортивну школу, яка прославлятиме не тільки Прикарпаття, але й Україну. Ми дуже вдячні Едуарду Прощуку, який загорівся цією ідеєю створення Академії боротьби і спільно з благодійниками втілив її в життя”, – сказав ректор.

Також Ігор Цепенда подарував Едуарду Прощуку видання унікального Галицького Євангелія.

Варто відзначити, що серед перших спортсменів Академії боротьби Прикарпаття стали семеро студентів факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського університету. Загалом, наразі тут тренуватимуть 13 спортсменів.

Читайте також:  В Івано-Франківську урочисто відкриють Академію Боротьби Прикарпаття

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...