Активісти розробили рекомендації для САД по зменшенню аварійності на небезпечних ділянках в Яремче та Татарові. ФОТО

На Прикарпатті активісти самотужки розробили рекомендації для САД по зменшенню аварійності на небезпечних ділянках в Яремче та Татарові. Зокрема вони кажуть, що на гірській ділянці автомобільного шляху...

На Прикарпатті активісти самотужки розробили рекомендації для САД по зменшенню аварійності на небезпечних ділянках в Яремче та Татарові.

Зокрема вони кажуть, що на гірській ділянці автомобільного шляху національного значення Н-09 в Івано-Франківській області, розташовані два аварійно-небезпечних повороти, на яких регулярно трапляються дорожньо-транспортні пригоди: в місті Яремче – координати 48.438161, 24.541678 (А) і між селами Микуличин і Татарів – координати 48.371035, 24.552017 (В),- пише Місто.
 
Обидва повороти мають характерні особливості, які відносять їх до категорії небезпечних, а саме – значний перепад висоти між початком і завершенням поворотів із-за особливості рельєфу, гострий кут траєкторії руху, вплив волого повітря внаслідок їх близького розташування до річки Прут і різкі перепади температури навколишнього середовища протягом доби.
 
Сукупність усіх вищезгаданих факторів і традиційне недотримання водіями швидкісного режиму призводять до ДТП (особливо в зимовий період), в яких часто травмуються люди і щоразу пошкоджуються транспортні засоби.
 
Слід зазначити, що інфраструктура даних ділянок (дорожня розмітка, дорожні знаки, напрямні пристрої, стримувальна система, дорожнє огородження, освітлення) м’яко кажучи далека від ідеалу. На під’їздах до даних поворотів попереджувальні знаки або відсутні, або губляться серед рекламних вивісок, нічим не закріплені бетонні блоки огородження не завжди запобігають з’їзду автомобілів за межі узбіччя (а у випадку з яремчанським поворотом, вибитий бетонний блок може потрапити на дорожнє полотно смуги зустрічно руху, яке розташоване нижче по рельєфу), а світловідбиваючих елементів вкрай мало для забезпечення достатньої видимості в темну пору доби.
 
“Тому, з метою створення безпечних умов пересування місцевих мешканців та численних туристів, потік яких постійно зростає, звертаємось до Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області (https://www.facebook.com/ifsadzmi) на чолі з Василь Буджак та ТОВ ПБС і Олександр Шевченко із проханням посприяти якнайшвидшому вдосконаленню дорожньої інфраструктури на двох вище зазначених ділянках автошляху Н 09, і запровадити сучасні елементи безпеки та інформативного попередження”, – повідомляє ‎Nick Deko‎.
 
 
 
 
 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...