Благодійних внесків у лікарнях не буде – Скалецька

Зі стартом реформ на вторинній ланці медичної допомоги лікарні отримуватимуть кошти за контрактами НСЗУ, за платні послуги, від страхових компаній та від місцевої влади....
Зі стартом реформ на вторинній ланці медичної допомоги лікарні отримуватимуть кошти за контрактами НСЗУ, за платні послуги, від страхових компаній та від місцевої влади.
 

Про це в інтерв’ю “Сегодня” заявила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька, пише “Укрінформ”.

“Я сподіваюся, що неформальні платежі лікарні взагалі вимагати не будуть. Оскільки заклади, крім контракту з НСЗУ, отримують можливість отримувати інші кошти за платні послуги, або з місцевого бюджету, від страхових компаній. Місцевий бюджет може створити місцеві програми щодо тих чи інших захворювань. Це означає, що законних способів отримувати офіційні платежі достатньо багато. Неформальних платежів, благодійних внесків – не буде”, – сказала Скалецька.

Вона додала, що у випадку, якщо такі платежі вимагатимуть, громадяни можуть поскаржитися на гарячу лінію НСЗУ 16-77.

Також, за її словами, механізму співоплати пацієнтом за деякі медичні послуги поки що немає.

“Про співоплату ми не говоримо. Насправді є кілька моделей, як може дофінансуватися система надання медичної допомоги. Робота над законопроєктами ведеться більше в парламенті. Ми підтримуємо конституційні рішення, пов’язані з додатковим фінансуванням отримання медичної допомоги”, – сказала Скалецька.

Вона додала, що цього року планується підготовка та широке обговорення законопроєкту про страхове медичне забезпечення.

Читайте також: Гривня почала тиждень з падіння: свіжий курс Нацбанку

Категорії
Новини
Новини
Loading...