Скандал з українським тризубом: посольство вважає реакцію Лондона недостатньою

Українські дипломати зазначили, що в Лондоні так і не уточнили, коли Герб України буде видалено з посібника по екстремізму. Посольство України у Великій Британії...

Українські дипломати зазначили, що в Лондоні так і не уточнили, коли Герб України буде видалено з посібника по екстремізму.

Посольство України у Великій Британії прокоментувало коментар британського уряду з приводу появи українського тризуба в британському каталозі екстремістської символіки, пише “Уніан”.

«І все ж, немає чіткої відповіді на просте питання: коли український тризуб, конституційний національний символ і Герб України, приберуть з пособника за екстремізму. Очікуємо додаткового уточнення від британської сторони», – йдеться в заяві посольства у Twitter.

Нагадуємо, посольство України у Великій Британії висловило обурення через британський “посібник з протидії екстремізму”, де український тризуб фігурує у списку екстремістської символіки.

Посібник з екстремізму, підготовлений британськими правоохоронцями, було оприлюднено виданням Guardian 17 січня. Крім тризуба там фігурує і символіка українського батальйону “Азов”. Журналісти звернули увагу, що посібник містить не лише символіку лівих і правих рухів, але і символіку організацій захисту довкілля (зокрема – Greenpeace) і зоозахисних рухів. Напередодні британський уряд прокоментував ситуацію, висловивши своє співчуття через образу.

“Ми усвідомлюємо і шкодуємо через образу, нанесену появою українського Тризуба в “наочному посібнику” британської поліції. Як вже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що безліч символів, наведених у ньому, не являють інтересу в боротьбі з тероризмом”, – йдеться в тексті заяви.

Зазначається, що влада Великої Британії глибоко поважає символи української державності і визнає що тризуб як головний елемент Державного Герба України має конституційне, історичне та культурне значення для народу України.

Головне фото – “Українська правда”.

Читайте також: Окупанти на Донбасі 10 разів порушили “тишу”, один боєць загинув, ще один – поранений

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...