Мер прогнозує, що у Франківську ОТГ увійдуть 15-17 сіл. ВІДЕО

Про це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив у програмі “Гість студії” ТРК 3 Студія. “Франківська громада розростається, вже 6 населених пунктів увійшло в нашу об’єднану територіальну громаду. Фактично 9...

Про це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив у програмі “Гість студії” ТРК 3 Студія.

“Франківська громада розростається, вже 6 населених пунктів увійшло в нашу об’єднану територіальну громаду. Фактично 9 жовтня ми маємо ще одне свято для громади – це створення ОТГ”, – сказав мер.

9 жовтня 2019 року відбулись фінальні сесії Івано-Франківської міської, Черніївської і Підлузької сільських рад, що затвердили приєднання сіл до Івано-Франківська.

Об’єднавчі процеси тривають досі.

КУРС писав, що жителі Тисменичан під ОДА вимагають приєднання до Івано-Франківської ОТГ

“Ми не здамося”: мешканці Тисменичан застерегли ОДА не гальмувати їхнє об’єднання з Франківськом

“На нашу думку, об’єднання повинно бути в першу чергу добровільним. Якщо Тисменичани мають таке бажання, а ми маємо вже межу, тому, що Березівка увійшла в Івано-Франківську міську ОТГ, – для міста цей напрямок цікавий. Тому, що там є траса. І на території Березівки і Черніїва наш водозабір. Цей напрямок стратегічний – він веде до гір. Ми не проти, щоб ще одну громаду приєднати. Тим паче, що Угринівська і Загвіздянська громади не бажають входити до міста Івано-Франківська. Тому, думаю, було б логічно рухатися в тому напрямку. Тож, якщо громада хоче – ми підтримуємо це рішення», – заявив мер Марцінків.

Нагадаємо, адміністрація дозволила Колодіївці, Підпечерам та Березівці приєднатися до Франківська

Найближчим часом до Франківської ОТГ приєднаються ще дві.

«У нас є шість громад, які увійшли. Ще дві, які увійдуть найближчим часом – це Узин і Братківці. Є Чукалівка, яка перше рішення прийняла і рухається по процедурі. Є Драгомирчани, які бажають, але є проблема технічна – там сесія не збирається, і вже третій рік поспіль вони не ухвалюють рішення. Але все село хоче до міста Івано-Франківська. У нас питання з Тисменичанами і є звернення Радчі.

Ситуація така: чим ближче село до міста, тим менше воно хоче об’єднуватися. Є зареєстрований Закон «Про міську агломерацію», він би десь більше відповідав інтересам громад, які є ближче до Івано-Франківська. Я вважаю, що ця цифра буде 15-17 населених пунктів, які увійдуть в Івано-Франківську об’єднану територіальну громаду”, – спрогнозував Марцінків.

Мер Франківська каже, що в об’єднанні є як і плюси, так і мінуси. Але це – вимога часу.

“Краще бути попереду, краще приживатися один до одного. Вивчати проблеми і пробувати помалу їх вирішувати. Друге – це є можливості, тому, що місто сьогодні не має інвестиційних зон, а зараз з’явиться можливість. Ми вже дві ділянки придивилися під нові інвестиційні майданчики. Це можливість розвивати певні напрямки. Я вважаю, що сьогодні Івано-Франківськ переживає етап розвитку, який він переживав 150-120 років тому, коли села, які були навколо Станиславова приєднувалися. Тобто, Рінь, Опришівці, Гірка, умовно кажучи, Княгинин. Вони теж були селами. Ми переживаємо період часу, коли місто зростає чисельно. Це є виклики і це є можливості. Питання, як ми цим скористаємося”, – сказав міський голова.

Читайте також: На карті Прикарпаття буде 60 територіальних громад

Категорії
Новини
Новини
Loading...