На Прикарпатті відбулася Міжнародна Велика Рада Українського козацтва. ФОТО

У селищі Верховині провели Міжнародну Велику Раду Українського козацтва під гаслом «Єдність українців – це майбутнє незалежної держави» з нагоди 100-річчя Української революції, Гуцульської...
У селищі Верховині провели Міжнародну Велику Раду Українського козацтва під гаслом «Єдність українців – це майбутнє незалежної держави» з нагоди 100-річчя Української революції, Гуцульської республіки, 82-ої річниці ОНОКС «Карпатська Січ», в якій взяли участь делегації з усіх областей України, воїни АТО/ООС, представники зарубіжжя.

Священик Церкви Успіння Пресвятої Богородиці селища Верховини о. Юрій Стефлюк благословив козацьке зібрання на плідну працю і спільно з делегатами Великої Ради та всіма присутніми у залі Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступенів вшанували пам’ять загиблих українських воїнів на Донбасі.

Голова райдержадміністрації Василь Бровчук, голова районної ради Іван Шкіндюк Верховинський селищний голова Василь Мицканюк, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда привітали делегатів Ради з міжнародним форумом Українського козацтва та щиро подякували за велику працю козаків у допомозі військовим на Донбасі, патріотичному вихованні молоді, будівництві незалежної Української держави.

Із звітною доповіддю про роботу Українського козацтва виступив Гетьман Українського козацтва Микола Пантелюк, який проаналізував роботу крайових товариств, кошових та крайових отаманів, розповів про конкретні справи козаків у звітному періоді. Після вручив козацькі нагороди цілому ряду козаків Українського козацтва.

 
Категорії
Новини
Новини
Loading...