У Мінкульті розповіли, що буде з тваринами із державних цирків

Міністерство культури, молоді та спорту підписало Меморандум про співпрацю з громадською організацією “Фельдман Еко-Парк”. Це дозволить тваринам з державних цирків жити в екопритулках та...

Міністерство культури, молоді та спорту підписало Меморандум про співпрацю з громадською організацією “Фельдман Еко-Парк”. Це дозволить тваринам з державних цирків жити в екопритулках та екопарках.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише “Уніан”.

Передбачається, що ГО зобов’язуються розмістити тварин у гідних умовах, які відповідають вимогам кожного виду, доглядати за цими тваринами й надавати ветеринарну допомогу. Також організація буде вести реєстр утримуваних тварин і звітувати про їхній стан.

У Меморандумі йдеться про “спільні зусилля, спрямовані на гуманізацію в Україні розважальної діяльності, про необхідність захисту тварин від жорстокого поводження, їх захист та створення належних умов утримання”.

Також, як повідомляється, документ окреслює співпрацю в питанні передачі тварин, які перебувають на балансі Національного цирку до “Фельдман Еко-Парк”.

Заступниця міністра культури, молоді і спорту Ірина Подоляк назвала цей Меморандум “прекрасним прикладом державно-приватного партнерства”.

“Наше зацікавлення як Міністерства не просто припинити використовувати тварин у розважальних програмах, ми думаємо і про те, що буде потім з цими тваринами. Нас цікавить їхня доля”, — уточнила вона.

У відомстві резюмували, що мають намір до кінця 2020 року заборонити використання тварин у цирках. У листопаді 2019-го в Міністерстві енергетики та захисту довкілля заявили, що передадуть тварин, які сьогодні перебувають на балансі державних циркових підприємств, до заповідників, зоопарків та притулків.

Зазначимо, законопроєкт №9453 щодо заборони використання тварин у цирках відкликаний через припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання. 

Головне фото – видання “Політека”.

Читайте також: У Франківську патрульні зупинили водія під наркотиками. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...