Голова облради пообіцяв сприяти діяльності служби якості освіти

Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з головою Державної служби якості освіти Русланом Гураком. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради. Основну увагу...

Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з головою Державної служби якості освіти Русланом Гураком. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради.

Основну увагу в ході зустрічі сторони присвятили обговоренню основних напрямків діяльності Державної служби якості освіти, зокрема, її управління в Івано-Франківській області.«Безсумнівно, служба якості освіти була вкрай потрібною для української системи освіти. Не може одна інституція надавати послуги і сама контролювати їх якість. Тому, очевидно, якщо профільне Міністерство організовує надання освітніх послуг, то контролювати їх якість має автономна структура, яка функціонує поза межами Міністерства», – підкреслив Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу також запевнив, що обласна рада готова співпрацювати з управлінням Державної служби якості освіти в області та допомагати в межах своїх повноважень.

В свою чергу керівник Державної служби якості освіти розповів, що у 2020 році на Прикарпатті передбачено проведення чотирьох планових інституційних аудитів.«Чотири заклади освіти в області пройдуть не тільки процедуру вивчення управлінських і освітніх процесів, але й буде здійснена перевірка дотримання законодавства в частині освіти. Однак освітні заклади чи батьки можуть ініціювати позапланові інституційні аудити і відповідні територіальні управління будуть проводити такі перевірки», – зауважив Руслан Гурак.

Зазначимо, що Державна служба якості освіти призначена допомагати закладам освіти підвищити її якість, сформувати довіру суспільства, гарантувати якість освіти.

Читайте також:  На Прикарпатті підприємець орендував їдальню у школі за одну гривню

Категорії
Новини
Новини
Loading...