Власники карт поляка можуть залишитися без української пенсії

“Незважаючи на всі плюси прийнятого документа, на жаль, в Кабміні вирішили по-своєму використовувати нові можливості, що з’являтимуться.” Кабмін має намір позбавити частину населення пенсій. У...

“Незважаючи на всі плюси прийнятого документа, на жаль, в Кабміні вирішили по-своєму використовувати нові можливості, що з’являтимуться.”

Кабмін має намір позбавити частину населення пенсій. У грудні Верховна рада України остаточно схвалила законопроект “Про верифікацію та моніторинг державних виплат”, головною ідеєю якого є створення механізму превентивної, поточної та ретроспективної перевірки отримувачів державних виплат, пише у своєму блозі на korrespondent.net Дмитро Стовбур, помічник одного із нардепів, що працював на законопроєктом,- пише Вікна.

“Незважаючи на всі плюси прийнятого документа, на жаль, в Кабміні вирішили по-своєму використовувати нові можливості, що з’являтимуться. Мінфін разом з Мінсоцполітики явно захопилися економією бюджетних коштів та створили окремі категорії громадян, яких позбавлять пенсій, допомоги при народженні дитини та житлових субсидій. Насамперед, без держвиплат можуть залишитися володарі “подвійного громадянства” та члени політичних організацій, діяльність яких спрямована на шкоду національним інтересам України” , – написав Стовбур.

До поста він додав документ, щоб не бути голослівним.

“Чесно кажучи, всі, хто бачив цей документ у стінах Верховної Ради, у замішанні. По суті, в Кабміні, ні з ким не порадившись, вирішили втрутитися в роботу майбутньої системи верифікації отримувачів державних виплат. Велике питання, як це все буде виконуватися, та звідки Мінсоцполітики буде отримувати інформацію про громадян, які мають паспорти інших країн? На мою думку, люди мають право заздалегідь дізнатися про цю дивну ініціативу та зробити свої висновки. Чим швидше підніметься галас, тим більше ймовірність, що влада візьметься за розум та заспокоїться зі своїми спірними пропозиціями”, – додав Дмитро Стовбур.

Читайте також:  ПФУ пояснив, коли жінки зможуть вийти на пенсію

Категорії
Новини
Новини
Loading...