Лісівники Прикарпаття розповіли, як борються з пожежами

Сьогодні, 27 січня, в Івано-Франківську відбулася щотижнева онлайн-нарада заступника голови облдержадміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації і органів виконавчої влади. Одним із...

Сьогодні, 27 січня, в Івано-Франківську відбулася щотижнева онлайн-нарада заступника голови облдержадміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації і органів виконавчої влади.

Одним із питань порядку денного стало “Про розвиток лісового господарства”,- пише Галицький Кореспондент.

Начальник відділу лісового господарства Івано-Франківського ОУЛМГ Олександр Марченко розповів, зокрема, про небезпеки лісових пожеж.

Переважна більшість пожеж виникає через необережне поводження з вогнем громадян під час їх перебування у лісах, місцях масового відпочинку“, – сказав Олександр Марченко.

Так, у 2019 році було зафіксовано 1813 пожеж в екосистемах, здійснено 1713 виїздів екіпажів пожежних підрозділів ДСНС.

Із метою попередження лісових пожеж і мінімізації їх наслідків у лісах державних підприємств влаштовано 6 км протипожежних розривів, заслонів і бар’єрів та 96 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 146 км.

Крім того, проведено понад 600 рейдів. За порушення вимог пожежної безпеки в лісах притягнуто до адміністративної відповідальності 17 правопорушників на суму 2тис. 800 грн“, – навів цифри лісівник.

Читайте також: 

Читайте також: На Прикарпатті люди й далі палять траву – за добу було дванадцять пожеж

Категорії
Новини
Новини
Loading...