Медики розповіли про ситуацію з грипом та коронавірусом на Прикарпатті

У Франківському аеропорту моніторять стан справ щодо ситуації з коронавірусом. Про це повідомили сьогодні, 29 січня, на брифінгу в обласному лабораторному центрі щодо ситуації...

У Франківському аеропорту моніторять стан справ щодо ситуації з коронавірусом. Про це повідомили сьогодні, 29 січня, на брифінгу в обласному лабораторному центрі щодо ситуації із захворюваністю на грип та коронавірус.

В разі виявлення підозр екіпаж літака має повідомити про це черговому інспектору.

Як розповів директор обласного лабораторного центру Роман Савчук, в аеропорту повинна бути спеціальна ізольована кімната. Також ведеться тісна співпраця з інфекційною лікарнею, повідомляє МІСТО

“В Україні наразі зафіксований звичайний коронаровірус, який спричиняє ГРВІ. Щодо цього вірусу є настороженість, – каже Тетяна Джус, заступниця директора “ІФ ОЛЦ МОЗ” України з питань досліджень біологічних факторів. –  Тому при перших ознаках ГРВІ закликаю звертатися до лікаря”.

Роман Остяк додав, що китайський коронавірус має 4 форми: ГРВІ, спричиняє пневномію, септичний шок та має септично- геморагічну форму. Також він додав, що в Китаї тестують понад 40 препаратів проти цього захворювання.

Читайте також: Магнітні бурі у лютому 2020: найнебезпечніші дні місяця

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...