2660 гривень на людину. У Калуші учасники бойових дій будуть самостійно вирішувати, де відпочивати

Міською програмою соціального захисту на поточний рік на організацію сімейного відпочинку учасників масових акцій громадського протесту, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій,...

Міською програмою соціального захисту на поточний рік на організацію сімейного відпочинку учасників масових акцій громадського протесту, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих учасників масових акцій громадського протесту та учасників бойових дій передбачено 880 тис. гривень.

Цього тижня виконавчий комітет міської ради затвердив порядок використання коштів для цих цілей. Він є новим для міста, повідомляють “Вікна”.

Нагадаємо, програмою соціального захисту на 2019 рік на проведення реабілітації учасників АТО та членів їхніх сімей було передбачено 740 тис. гривень. За ці кошти було оздоровлено 114 сімей, загалом 277 осіб. Таким чином відпочинок однієї особи коштував бюджету 2 671 гривню. Торік фінансування оздоровлення учасників АТО відбувалося за статтею про надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів, а 740 тис. гривень були передбачені громадській спілці «Громадське об’єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України імені Романа Шухевича». За цією програмою ветерани оздоровлювалися у садибі “Джерело”, що у селі Пійло Калуського району.

У цьому році підхід кардинально інший: програма оздоровлення і реабілітації поширюється не лише на ветеранів АТО, але й на ветеранів Афганістану та інших учасників бойових дій. Крім того, учасники бойових дій будуть самостійно вирішувати, де їм відпочивати. Їм треба буде укласти угоду з обраним закладом та подати заяву до управління. За програмою можна буде відшкодувати вартість відпочинку та оздоровлення на сім днів по 380 гривень на день на особу — максимальна сума відшкодування становить 2660 гривень на одну людину за увесь період відпочинку.

Згідно із затвердженим порядком, грошова допомога для компенсації вартості послуг з організації відпочинку буде перераховуватися на рахунок закладу відпочинку.

Право на грошову допомогу матимуть: учасники бойових дій та члени їх сімей (чоловік (дружина) та діти віком до 18 років); учасники масових акцій громадського протесту та члени їх сімей; особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їх сімей; члени сімей загиблих учасників бойових дій (чоловік (дружина), які не одружились вдруге, діти, батьки, неповнолітні брати, сестри і внуки; якщо загиблий був сиротою — то його рідним братам (сестрам); членам сімей загиблих учасників масових акцій громадського протесту: чоловіку (дружині), які не одружились вдруге; дітям, батькам, неповнолітнім братам, сестрам і внукам.

Одержувачі грошової допомоги мають право вільного вибору закладу відпочинку. У разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості послуг у обраному закладі, доплата одержувачами допомоги здійснюється за рахунок власних коштів.

Відшкодування буде проводитися за письмовою заявою, у якій вказується назва обраного закладу відпочинку, перелік осіб, які будуть відпочивати та термін відпочинку.

Також має укладатися тристороння угода між управлінням соціального захисту, закладом відпочинку та заявником. Відшкодування буде проводитися вже після завершення відпочинку за актом приймання-передачі послуг.

Читайте також: У сім’ї АТОвця Віталія Олійника народилася донечка: їм вручили подарунковий сертифікат. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...