Митрополит Володимир рукоположив трьох священиків. ФОТО

У середу, 12 лютого, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав на парафію св. Йосифа Обручника, що знаходиться у місті Івано-Франківську, де уділив ієрейські свячення дияконам: Назарію Шлапаку, Миколі Полозу та Юрію...

У середу, 12 лютого, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав на парафію св. Йосифа Обручника, що знаходиться у місті Івано-Франківську, де уділив ієрейські свячення дияконам: Назарію Шлапаку, Миколі Полозу та Юрію Маркову.

Численно зібрані вірні та духовенство на чолі з отцем-парохом Михайлом Сушком на подвір`ї храму радо зустрічали Архієрея щирими словами привітань. Згідно українського звичаю діти вручили Митрополиту Володимиру хліб та сіль, а парох в свою чергу запросив предстоятеля очолити святкові Богослужіння, інформує пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Урочистості розпочались Архієрейською Божественною Літургією. Під час проповіді Владика звернув увагу на подвижницькому житті Трьох Святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Йоана Золотоустого, день яких відзначали.

“Ці три святителі були і є до сьогодні джерелом любові до Бога і ближніх, джерелом високорозвиненого життя молитви і жертви, життя чистих звичаїв серед блудного світу поганства”, – зазначає Митрополит Володимир.

По завершенню Великого Входу, за приписом літургійних книг, Архієрей уділив ієрейські свячення вищезгаданим дияконам. Котрі урочисто склали визнання віри, прочитавши молитву Символ Віри. Також заприсягнули на Євангелії послух церковній владі та виконання покладених обов’язків.

Опісля продовжилась Літургія, по завершенні якої Митрополит привітав нововисвячених ієреїв, цим самим заохотивши до ревної праці у Христовому винограднику та гідно нести покладені на них пастирські обов`язки. В свою чергу священнослужителі подякували Владиці Володимиру за довіру та висловили свою вдячність батькам, родичам і всім тим, хто доклався до їхньої священичої формації.

Читайте також: “Медичний четвер”: Марцінків перевірив міську дитячу лікарню на Чорновола. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...