В Івано-Франківську пройшла акція “Увага! Спецсигнал”. ВІДЕО

За правилами дорожнього руху водії повинні пропускати спецтранспорт з увімкненими мигалками та сиреною. Чи чинять так керманичі в Івано-Франківську, дізнавалося МІСТО. Минулого року на...

За правилами дорожнього руху водії повинні пропускати спецтранспорт з увімкненими мигалками та сиреною. Чи чинять так керманичі в Івано-Франківську, дізнавалося МІСТО.

Минулого року на Франківщині сталися чотири аварії з машинами «швидкої», три з них – у Франківську. У цих ДТП постраждали шестеро осіб. Аби нагадати водіям про правила дорожнього руху, франківські патрульні разом з працівниками ШМД сьогодні, 13 лютого, провели захід «Увага! Спецсигнал». Це Всеукраїнська акція. Разом із машиною «швидкої» впродовж години їздили патрульні й штрафували водіїв, що не пропускали карету ШМД. До слова, за таке порушення минулоріч патрульні притягли до відповідальності 9 водіїв.

Сьогодні усі легковики пропускали швидку, дехто при цьому заїжджав на тротуар. Та все ж на перехресті вулиць Бельведерської – Новгородської – Пилипа Орлика водій маршрутки не надав перевагу в русі машині ШМД. Його зупинили патрульні й оштрафували. Керманич запевняв, що не чув звукового сигналу.

Водій «швидкої» та поліціянти здивовані результатом. Якби так було завжди, було б чудово. Найбільше порушників трапляються у години пік.

Михайло Вінтоняк працює водієм ШМД 17 років. Саме його машина потрапила в аварію на Івасюка минулого року.

Пан Михайло каже, раніше машини ШМД рідко пропускали, навпаки – обганяли чи підрізали. А тепер ситуація краща. Особливо останні 2-3 місяці.

Патрульні та працівники ШМД мають надію, що завдяки такій акції водії не порушуватимуть ПДР і пропускатимуть спецтранспорт.

Читайте також: У Франківську затримали водія, який збив пішохода і втік. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...