У Європі зафіксували першу смерть від коронавірусу

У Франції померла китайська туристка, яка була інфікована новим смертельним коронавірусом. Це перший подібний летальний випадок за межами Азії. Жертвою стала 80-річна жінка з...

У Франції померла китайська туристка, яка була інфікована новим смертельним коронавірусом.

Це перший подібний летальний випадок за межами Азії. Жертвою стала 80-річна жінка з китайської провінції Хубей, заявила міністерка охорони здоров’я Франції Агнес Бузин.Туристка прибула до Франції 16 січня і перебувала в карантині у лікарні з 25 січня, пише “Уніан” з посиланням на “BBC”.

Раніше за межами материкового Китаю було зафіксовано лише три смерті від коронавірусу — у Гонконгу, на Філіппінах та в Японії. Зазначимо, що, за останніми даними, понад 67 тисяч людей інфіковані китайським коронавірусом, більше як 1,5 тисячі померли. Водночас понад 8 тисячам інфікованим вдалося успішно одужати.

Нагадуємо, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров’я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв’язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Китайські лікарі назвали перші ознаки зараження новим смертельно небезпечним коронавірусом: діарея, нудота, проблеми з травленням.

У МЗС підтвердили: ще один українець заразився коронавірусом на круїзному лайнері.

Головне фото – видання REUTERS.

Читайте також: Працівники Галицької митниці вилучили понад 100 кг. прикорму для риби. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...