На празник Стрітення Митрополит Володимир молився з громадою Івано-Франківська. ФОТО

Сьогодні наша Церква відзначає велике торжество – Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. Цим празником завершується Різдвяне коло, хоча своїм змістом воно тісно...

Сьогодні наша Церква відзначає велике торжество – Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

Цим празником завершується Різдвяне коло, хоча своїм змістом воно тісно пов’язаний з Христовим Різдвом, бо як у Різдві, так і тут Христос при своїм пожертвуванні у святині об’являє нам Свою божественність. Від зустрічі Божої Дитини і Його Пресвятої Матері з праведним Симеоном і сам празник називається Стрітення, пише пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Цього дня Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин звершив Божественну Літургію в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового, що в нашому місті. Співслужили Владиці священники храму на чолі з о. Юрієм Новицьким.

Звертаючись до вірних в часі проповіді, Митрополит Володимир пояснив зміст та значення свята Стрітення Господнього, заохочуючи кожного прожити життя так, щоби також очікувати своєї зустрічі із Всевишнім.

«Христос – це світло і блиском своє науки Він світ старовинною культури і світ сучасний. Новою заповіддю любові просвітив темряву поганських звичаїв, опертих на законі сильнішого. Показав красу дружби, милосердя і прощення», – повчав Владика.

За словами проповідника, свічки, які сьогодні кожен приносив у своїх руках до храму, покликані пригадувати нам про постійну присутність Бога у нашому житті, адже ж здавна знаємо, що запалюємо їх тоді, коли відчуваємо тривогу чи страх.

«Наш Господь ніколи не нехтує людьми, але завжди бажає бути з ними та приходить до них, а тому і ми, в свою чергу, мусимо робити якісь зусилля, щоби своїми добрими ділами йти Йому на зустріч», – закликав Митрополит Володимир.

Після спільної молитви всі вірні та духовенство вийшли на майдан Шептицького, де відбулося освячення та благословення Стрітенських свічок. Митрополит Володимир прочитав молитву, а священнослужителі собору окропили їх освяченою водою.

На завершення Владика привітав громаду міста із цим прекрасним святом та побажав постійно перебувати в ласці Божій, щоби своїм життям також випромінювати те світло та очікувати, подібно як праведний Симеон, на свою особисту зустріч з Христом Господом нашим.

Читайте також: Україну чекають температурні “гойдалки” – від 10° морозу до 16° тепла

Категорії
Новини
Новини
Loading...