На Франківщині встановили одні з найнижчих в Україні тарифів на тепло

Сьогодні, 17 лютого, в Івано-Франківську відбулася онлайн-нарада т.в.о. облдержадміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади. Посадовці обговорили проходження...

Сьогодні, 17 лютого, в Івано-Франківську відбулася онлайн-нарада т.в.о. облдержадміністрації Віталія Федоріва з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади.

Посадовці обговорили проходження опалювального періоду в 2019/2020 роках, пише “Галицький кореспондент”.

Ігор Гунін, начальник обласного управління житлово-комунального господарства, розповів про проблеми та про способи їх вирішення.

“Всі 819 котелень працюють, всі багатоквартирні будинки забезпечені теплом. Також тепло подається в усі освітні і медичні заклади. Обидві станції, Бурштинська і Калуська, забезпечені вугіллям. Однак є питання боргів – підприємства Прикарпаття заборгували 220 мільйонів за газ”, сказав Ігор Гунін.

Також він додав, що рівень оплати житлово-комунальних послуг на Прикарпатті складає 95%, що дещо вище, ніж в середньому по Україні. Однак є райони, в яких заборгованості за тепло є простроченими.

“Теплоенергетичні підприємства Прикарпаття знизили тарифи на газ, перерахувавши їх. Вони зменшилися на 10-15%. А ще слід сказати, що тепер тарифи в нашій області є одними з найнижчих в Україні”, – додав Ігор Гунін.

Віталій Федорів на це сказав, що уряд очікує від всіх областей зменшення платіжок не на словах, а на ділі.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: ДТП у Франківську: зіткнулись маршрутка та легковик. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...