Представникам бізнесу Франківщини розповіли про зміни у системі Prozorro

Все про тонкощі онлайн закупівель. Експерти розповіли представникам бізнесу Івано-Франківщини про зміни у системі Prozorro.   З 19 квітня набуває чинності новий закон “Про...

Все про тонкощі онлайн закупівель. Експерти розповіли представникам бізнесу Івано-Франківщини про зміни у системі Prozorro.

 

З 19 квітня набуває чинності новий закон “Про публічні закупівлі”. Тож експерти вирішили розповісти підприємцям, як відстоювати свої права. Згідно з новими правилами механізмів для оскарження порушень побільшає. Втім, щоб реально карати порушників, постачальники мають бути активними, йдеться у сюжеті “Каналу 402“.

“Якщо в нас буде активний бізнес, то варіантів казати, що “давайте ще почекаємо” – не буде. Я гадаю, що це основний аспект, який до кінця 2020 року має бути вирішений. Тут без активної участі сторін він не вирішиться, – зазначає голова правління ГО “Платформа Громадський Контроль” Денис Селін. – За минулий рік досить мала кількість людей, які системно порушували і розуміли це, були притягнуті до відповідальності”.

Крім цього, знизиться поріг закупівель. Система Prozorro стане обов’язковою для тендерів вартістю від 50 тисяч гривень. Наразі ця межа складає 200 тисяч гривень.

За словами голови правління ГО “Агентство ефективних рішень” Остапа Бринського, улюблена сума договорів серед замовників – 199 тисяч гривень, оскільки до цієї межі можна укладати прямий договір. Таких закупівель є багато, зокрема, і в Івано-Франківській області.

Пришвидшити процедуру проведення закупівель покликаний Prozorro Market – електронний каталог, який працює за принципом інтернет-магазину. Багато постачальників до нього все ще не долучилися. Фахівці наголошують, що з квітня це буде одним з омновних механізмів, через які органи влади будуть купувати товари та послуги.

 Читайте також: На Калущині продовжується будівництво мосту

Категорії
Новини
Новини
Loading...