Цьогоріч на Франківщині висадять майже три мільйони сіянців. ФОТО

Незабаром на Прикарпатті стартує весняна посадка молодого лісу. До неї лісівники готуються завчасно, складаючи проєкти лісових культур. Про це інформує Івано-Франківське обласне управління лісового...

Незабаром на Прикарпатті стартує весняна посадка молодого лісу. До неї лісівники готуються завчасно, складаючи проєкти лісових культур.

Про це інформує Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

“Впродовж лютого всі проєкти лісових культур та площ, які залишаються під відтворення природним шляхом, розглядаються комісією Івано-Франківського ОУЛМГ на дотримання лісівничих вимог – способу відтворення ділянки, породного складу лісових культур, схем змішування порід тощо. Щоб створити і захистити перед комісією такий проєкт, лісівники спершу оглядають кожну конкретну ділянку, що планується під посадку, роблять заміри, визначають тип грунту, його родючість, враховують можливий вплив породи-попередника на лісові насадження, що плануються до посадки”, – йдеться в повідомленні.

Загалом у 2020 році обсяг лісовідновних робіт складає 1,8 тисяч гектарів. Для проведення робіт з посадки культур, доповнень культур, створених у попередні роки, та закладки шкіл, планується висадити 2,6 мільйонів штук стандартних сіянців основних лісоутворюючих порід (ялиці білої, модрини європейської, дуба звичайного, бука лісового, клена, липи та ін.).

Для цього у держлісгоспах функціонує 160 лісових розсадників, де вирощено понад 5 мільйонів сіянців, крім того, ще 3 мільйони знаходиться на дорощуванні. Для потреб озеленення населених пунктів вирощено 130 тисяч штук саджанців декоративних деревних та чагарникових порід, більше 100 видів та форм.

Читайте також: Завтра на Прикарпатті битимуть в церковні дзвони

Категорії
Новини
Новини
Loading...